Predavanje o sustavima za e-bankarstvo na Ekonomskom fakultetu
Business | Mihael Tomić

Predavanje o sustavima za e-bankarstvo na Ekonomskom fakultetu

Thursday, Jun 9, 2016 • 1 min read
U okviru kolegija "ICT u bankarstvu" Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Dijana Penić, razvojni programer i tester u Mono d.o.o., održala je predavanje o sustavima za e-bankarstvo koje Mono razvija za američko tržište.

U okviru kolegija “ICT u bankarstvu” Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Dijana Penić, razvojni programer i tester u Mono d.o.o., održala je predavanje o sustavima za e-bankarstvo koje Mono razvija za američko tržište.

Predstavljen je sustav sbaOpen, koji omogućava zajmodavcima odobravanje kredita putem web aplikacije, bez osobnog dolaska u banku, a izrađen je za potrebe državne agencije SAD-a Small Business Administration (SBA) koja daje financijske potpore malim i srednjim poduzećima.

Dijana Penić, Mono

Višeslojna arhitektura web aplikacija

Osim toga, opisani su noviji sustavi koji omogućava traženje i odobrenje mikro kredita klijentima putem web i mobilnih aplikacija. Dijana je objasnila studentima arhitekturu web sustava e-bankarstva, kroz komponente i tehnologije koje čine front end, middleware i back end dio sustava na Azure Cloud-u, kao i koncept whitelabel arhitekture.

Napredno e-bankarstvo

Na kraju je predstavila mobilnu aplikaciju koja omogućava prijenos novca između osoba (Person-to-Person Payment), putem e-mail adrese ili broja mobilnog telefona. Ovi sustavi omogućuju napredne usluge e-bankarstva koje se u našim bankama tek uvode.

Dijana Penić, Mono