Peta Zlatna kuna stigla je u Mono
Business | Jasenka Pejaković

Peta Zlatna kuna stigla je u Mono

Thursday, Oct 15, 2020 • 2 min read
Nova "Zlatna kuna" za Mono još jedna je potvrda sjajnih poslovnih rezultata koje kontinuirano postižemo kao uspješan tim.

Najpoznatije domaće priznanje za uspješno poslovanje u protekloj godini ponovno je u našim rukama. Peta Zlatna kuna za Mono unazad osam godina, uručena je ovoga četvrtka na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek.

Mono je proglašen najuspješnijom tvrtkom u Osječko-baranjskoj županiji u kategoriji malih trgovačkih društava u 2019. godini.

Članovi Uprave Mona Članovi Uprave Mona na dodjeli Zlatne kune (s lijeva na desno, uz maske kao obavezan dodatak u vrijeme pandemije): Jasmin Muharemović, Kristijan Horvat, Denis Sušac i Žarko Gajić

Kontinuirani rast

Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se najboljim gospodarskim subjektima na području županije temeljem 21 ekonomskog kriterija. Prihodi, dobit, izvoz, povećanje kapitala, likvidnost te broj zaposlenih, neki su od ključnih. Mono je i proteklu godinu zaključio rastom u svim navedenim kategorijama.

Pokazatelji poslovanja Mono Pokazatelji poslovanja: Mono, 2019. Izvor: HGK, ŽK Osijek

U 2019. godini ostvarili smo 32,3 milijuna kuna prihoda, što je 30,37% više u odnosu na godinu ranije. Kao što je poznato, većina naših prihoda dolazi od izvoza softvera u inozemstvo, a lani je postotak izvoza u ukupnom prihodu iznosio 92%. Rastao je i prosječan broj zaposlenih, kojih smo prošle godine imali 64.

Rasti planiramo i dalje, uz nove projekte, proizvode i radna mjesta. Uredi nove poslovne zgrade u IT parku u koju namjeravamo useliti ujesen sljedeće godine, imat će mjesta za još 100 novih zaposlenika.

Vrhunski stručnjaci

Činjenica da je Mono proglašen najboljom malom tvrtkom u županiji u pet od posljednjih osam godina, govori o kontinuitetu dobrog rada i ispravne poslovne orijentacije. Sve zasluge za to pripadaju našim zaposlenicima, a mislim da smo okupili ekipu vrhunskih stručnjaka. Sada više i nismo tako mala tvrtka. Upravo ovih dana prešli smo granicu od 100 zaposlenih te se nadamo da ćemo usprkos izazovnim uvjetima na tržištu nastaviti s rastom i razvojem, poručio je ovom prigodom direktor Denis Sušac, koji je u ime tvrtke preuzeo priznanje.

Dobitnici Zlatne kune u 2019. Dobitnici Zlatne kune u 2019. godini s predstavnicima HGK i Osječko-baranjske županije.

Plaketu Zlatna kuna za ostvarene rezultate poslovanja u 2019. godini u kategoriji srednje velike tvrtke osvojio je PPK Valpovo, u kategoriji velike tvrtke našički Nexe, dok je Kristalna kuna za poslovne rezultate tijekom protekle četiri godine dodijeljena već nagrađivanoj belišćanskoj tvrtki DS Smith Croatia. Svim dobitnicima ovom prilikom čestitamo na uspješnom radu.

Mono je do sada dobitnik Zlatne kune u 2012., 2014., 2015., 2017. i 2019. godini. Nositelji smo i drugih brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja (Hidden Champion, Deloitte Technology Fast 50, The European Business Awards…).

Naši natječaji za posao su stalno otvoreni. Trenutačno zapošljavamo stručnjake na više pozicija. Ako želiš raditi s naprednim tehnologijama, u uspješnom timu i stabilnoj tvrtki, javi nam se na posao@mono.hr!