Novi Mono stipendisti: Mathos-ovci Dunja, Petar i Josip
Business | Jasenka Pejaković

Novi Mono stipendisti: Mathos-ovci Dunja, Petar i Josip

Sunday, Feb 28, 2021 • 2 min read
Objava rezultata natječaja za Mono studentske stipendije u akademskoj godini 2020./2021.

Detaljnom analizom brojnih pristiglih prijava na naš natječaj za studentske stipendije u akademskoj godini 2020./2021., odabrali smo nove Mono stipendiste! Odabrati najbolje nije bio lagan zadatak, ali vjerujemo da smo u tome uspjeli.

Oni su Dunja Markulak, Josip Pavičić i Petar Kelava – studenti 3. godine preddiplomskog studija Matematike i računarstva Odjela za matematiku. Svi su redom i naši donedavni praktikanti. I upravo vam mašu! :)

Novi Mono stipendisti Na potpisivanju stipendijskog ugovora: Dunja Markulak, Josip Pavičić i Petar Kelava

Prilikom potpivanja i preuzimanja ugovora, objasnili su nam što za njih predstavlja Mono stipendija.

Prilika za budućnost

Dunja poručuje kako Mono stipendija za nju predstavlja priliku za budućnost. „Za vrijeme same stručne prakse u Monu uvidjela sam važnost kvalitetnog mentoriranja te sam spoznala načine kako znanje s fakulteta prenamijeniti u znanje potrebno za rad na nekom projektu. Ova stipendija zato za mene predstavlja priliku za usavršavanje postojećeg te stjecanje novog praktičnog znanja, odnosno, daljnje educiranje. Također mi se sviđa i način rada u Monu, kao i atmosfera pa se veselim u budućnosti biti dio Mono tima“, kaže Dunja.

Priznanje za trud

Josipu je također želja po završetku studija zasnovati radni odnos u Monu. „Zahvalio bih se Monu koji mi je stipendijom financijski olakšao studij te me dodatno motivirao za daljnje učenje i stručno usavršavanje. Za Mono sam prvi put čuo na ljetnoj školi informatike tijekom srednje škole kada su mi u potpunosti financirali projekt robota. To mi je bilo veliko priznanje za dotadašnji trud i potaknulo me na daljnje napredovanje. Veseli me što će me u znanju podržavati firma koja ima puno iskustva, nagrada i priznanja“, poručuje Josip.

Novi vjetar u leđa

Petar poručuje kako su mu uspješno odrađena studentska praksa, a sada i stipendija, odagnale sumnje u sebe i svoje mogućnosti. “Studiram računarstvo već tri godine te sam i prije samog upisa u studij samostalno učio programiranje – i čitavo vrijeme bilo je dosta trenutaka kada sam sumnjao u sebe. No kada sam odradio praksu u Monu, te kada je moja prijava za stipendiju bila prihvaćena, shvatio sam da se sav rad i trud isplatio , i da znam i mogu više nego što sam mislio. Ova stipendija definitivno mi je dala novi vjetar u leđa i promijenila moja mišljenja. Sada se veselim novim izazovima i daljnjoj suradnji s Monom“, ističe Petar.

Novi Mono stipendisti Mentorica Jelena stipendistima uručuje ugovore

Naši novi stipendisti još su jednom potvrdili da je stručna praksa tijekom studija pravi put do ulaska u Mono tim. Prilika je to za pokazati potencijalnom poslodavcu sve što znaš i možeš naučiti. Sve stipendiste nakon završetka studija i uspješno odrađenog stipendijskog programa primamo u naš tim raširenih ruku.

Bravo, ekipa!

P.s., sad ste naši! ;D