Osvrt - Dependency Injection u praksi na CodeCamp-u
Development | Kristijan Horvat

Osvrt - Dependency Injection u praksi na CodeCamp-u

Thursday, Feb 26, 2015 • 1 min read
U sklopu CodeCamp projekta udruge Osijek Software City održano je predavanje o Dependency Injection tehnologijama u praksi.

Visoka posjećenost „Dependency Injection in Practice“ radionice pokazala je da postoji izniman interes za primjenu naprednih koncepata u razvoju softverskih rješenja u Osijeku. Sudionici su pratili kako jednostavnije, tako i složene koncepte, te prošli kroz praktične primjere DI-a i IoC-a.

Predavanje je održano u sklopu CodeCAMP projekta udruge Osijek Software City. CodeCAMP je projekt s ciljem osnaživanja zajednice koja aktivno radi u području razvoja softvera.

O predavanju Dependency Injection u Praksi

Predavanje o Dependency Injection u praksi podijeljeno je u tri cjeline kroz koje su polaznici pratili teme poput osnova DI-a i IoC-a i naprednih koncepata kao što su Multi-Injection, Abstract Factory Pattern, Facade Services te memorijski management kroz object scope-ove. Predstavljene su dobre prakse poput Dynamic Proxy klasa, apstrakcije DI kontejnera te loše prakse poput Constructor Over-Injection-a, Service Locator Anti-Pattern-a, Non-Abstract Factory-a i druge. Svi koncepti su popraćeni praktičnim primjerima na GiHub-u, prva i druga cjelina se nalazi u repozitoriju DependencyInjectionInPractice te treća cjelina objašnjava primjenu DI-a i IoC-a u Layered Arhitekturi te se nalazi u repozitoriju DIPracticeLayeredArchitecture. Prezentacija je također dostupna na niže navedenom linku.

Zahvalio bih se svim sudionicima predavanja te ih ovim putem pozvao da prate program CodeCAMP-a i sudjeluju u nadolazećim predavanjima.

Download prezentacije