Osvrt - Multi-layered Architectures in .NET na CodeCamp-u
Development | Kristijan Horvat

Osvrt - Multi-layered Architectures in .NET na CodeCamp-u

Friday, Nov 13, 2015 • 1 min read
U sklopu CodeCamp projekta udruge Osijek Software City održano je predavanje o višeslojnim arhitekturama u .NETu.

„Multi-layered Architectures in .NET“ radionica podjeljena na dva dana, predavanje i workshop, izazvala je dobar interes kod sudionika te razjasnila kako primjeniti višeslojne arhitekture na projektima. Sudionici su pratili koncepte vezane za Layered, Onion i Hexagonal arhitekture, te prošli kroz praktične primjere istih.

Predavanje je održano u sklopu CodeCAMP projekta udruge Osijek Software City. CodeCAMP je projekt s ciljem osnaživanja zajednice koja aktivno radi u području razvoja softvera.

O predavanju Multi-Layered Architectures in .NET

Multi-Layered Architectures in .NET predavanje podijeljeno je u dvije cjeline i tri arhitekture kroz koje su polaznici pratili teme poput pravilnog postavljanja Layered, Onion i Hexagonal Onion arhitektura, pravila međusobnih ovisnosti slojeva unutar istih arhitektura te dependency injectiona i IoC-a s praktičnim primjerima zamjene implementacija. Predstavljene su dobre i loše prakse te smo se dotakli primjera istih kroz radionicu. Koncepti Layered i Hexagona Onion su popraćeni praktičnim primjerima na GiHub-u, layered arhitektura se nalazi u repozitoriju code-camp-multi-layered-architectures na layered grani, dok se onion arhitektura nalazi u code-camp-multi-layered-architectures u onion grani. Prezentacije predavanja i radionice su također dostupne na niže navedenom linku.

Zahvalio bih se svim sudionicima predavanja te ih ovim putem pozvao da prate program CodeCAMP-a i sudjeluju u nadolazećim predavanjima.

Download prezentacije 1 Download prezentacije 2