Big deal about small icons
Design | Igor Plac

Big deal about small icons

Thursday, Apr 14, 2016 • 1 min read
U sklopu drugog Design talksa organizirana je radionica "The BIG deal about small icons". Cilj je bio demonstrirati važnost kvalitetnih ikona na webu, u aplikacijama i općenito u korisničkim sučeljima.

U sklopu drugog Osijek Software City Design talksa organizirana je radionica “The BIG deal about small icons”. Cilj je bio demonstrirati važnost kvalitetnih ikona na webu, u aplikacijama i općenito u korisničkim sučeljima.

Dvadesetak polaznika je u opuštenoj atmosferi unutar prostora American Cornera učilo osnovama dizajniranja ikona što su kasnije mogli primjeniti i sami na praktičnim primjerima.

Velike stvari o malim ikonama

Radionica je počela kratkim predavanjem o povijesti i općenitim pravilima za izradu, gdje su polaznici mogli naučiti više o trendovima koji su se mjenjali kroz desetljeća i važnosti usklađivanja stila ikona sa sveukupnim vizualnim identitetom.

Big deal about small icons

U drugom dijelu polaznici su imali priliku sami izraditi svoje ikone. Za početak su svi vizualizirali dva zadana pojma te ih prenijeli na papir - u takvom obliku da funkcioniraju na malim veličinama. Nakon toga je slijedilo pojednostavljivanje objekata sa fotografija, što su u konačnici probali napraviti i na računalu.

Big deal about small icons

Big deal about small icons

Poslije same radionice polaznici su nastavili druženje u Caffe Baru Trica. Ovo je svakako bilo odlično iskustvo; veselimo se idućim Design talksima sa novom i, vjerujemo, zanimljivom temom.