Monu Zlatna bilanca za najuspješnije poduzeće u pandemiji
Business | Jasenka Pejaković

Monu Zlatna bilanca za najuspješnije poduzeće u pandemiji

Wednesday, Sep 1, 2021 • 2 min read
Nagrada za najuspješnije poduzeće u pandemijskoj 2020. godini nova je potvrda kontinuiteta izvrsnih poslovnih rezultata te priznanje rada svih naših zaposlenika.

Finina Zlatna bilanca u čak dvije kategorije, za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2020. godini te za najbolju tvrtku u djelatnosti informacija i komunikacija, pripala je Monu ovoga utorka na svečanosti u Zagrebu.

Mono je tako u jakoj konkurenciji proglašen sveukupnim pobjednikom ovoga izbora kojim se pronalaze najuspješnije tvrtke u protekloj godini temeljem analize godišnjih financijskih izvještaja.

Analizirano je više od 139 tisuća poslovnih subjekata, a u konkurenciju za nagrade ušlo je njih 3.897. Kako je prošla godina zbog COVID-19 krize bila vrlo izazovna, u Monu smo izuzetno ponosni na ostvarene rezultate.

Zlatna bilanca, uručenje nagrade Zlatna bilanca, uručenje nagrade na svečanosti u hotelu Esplanade u Zagrebu. Nagradu preuzima direktor tvrtke Denis Sušac. Izvor:Cropix / Autor:Goran Mehkek /CROPIX

“Na samom početku krize izazvane pandemijom kod partnera i klijenata je znalo doći do konfuzije i straha, i nitko zapravo nije znao u kojem će se smjeru stvari razvijati. Dugogodišnji ozbiljan razvoj, zadržavanje i reinvestiranje ostvarene dobiti su nam omogućili da taj period uspješno prebrodimo, bez oslanjanja na državnu pomoć i revizije razvojnih planova. Trenutni efekt pandemije je zapravo rezultirao povećanom potražnjom za proizvodima i servisima koje radimo, ali je isto tako doveo do preslagivanja uvjeta na tržištu rada, prihvaćanja modela rada na daljinu i drugih promjena koje nastojimo dočekati spremni”, ističe direktor Denis Sušac koji je prilikom preuzimanja nagrade posebno zahvalio svim zaposlenicima i njhovim obiteljima koji su “nosili” tvtku ovih 18 godina.

Što se tiče planova za budućnost, Sušac ističe da je Mono dio uspješne hrvatske ICT priče i to planira ostati.

“Bilježimo kontinuiran rast stopom od 30ak% godišnje, a preko 90% prihoda se ostvaruje na stranim tržištima, od Sjeverne Amerike preko EU do Australije - gotovo da nema države u kojoj Mono nije zastupljen. Kontinuitetu dobrog rada i dobe poslovne politike svjedoči i veliki broj nagrada i priznanja, od Zlatne kune (peterostruki dobitnici u zadnjih 8 godina), ulaska u Deloitte Technology Fast 50, European Business Awards, te titula „skrivenog prvaka“ 2020. koja označava tvrtke koje mogu imati značajnu ulogu u gospodarskom razvoju i inovacijama zemlje.”

Prije gotovo 6 godina Mono je pokrenuo inicijativu za izgradnju tehnološkog parka u Osijeku, specijaliziranog za ICT tvrtke. Izgrađena je kompletna infrastruktura za smještaj 9 tvrtki, kao i izgradnju centralnog objekta za startupe. Ovih dana završavamo izgradnju prvog objekta u IT parku, najsuvremenije poslovne zgrade ovoga tipa, koja će na oko 1800 m2 korisne površine moći primiti i do 150 ljudi nudeći im vrhunski komfor i radne uvjete. Ovo će također omogućiti bržu i efikasniju edukaciju kandidata za otvorene pozicije, a Mono uvijek ima nekoliko otvorenih radnih mjesta za stručnjake različitih profila: developere, testere, dizajnere, project managere i poslovne analitičare. Kroz programe stipendiranja, stručnih praksi i edukacija svake godine obuhvaćamo nekoliko desetaka kandidata za potencijalnu suradnju.

Osim poboljšanja poslovne infrastrukture, intenzivno provodimo razvojno-istraživačke aktivnosti. Novi projekti obuhvaćaju primjenu naprednih tehnologija, poput umjetne inteligencije, u svrhu analize rezultata medicinskih pretraga, ili komunikacije korisnika s uređajima putem prirodnog jezika. Upravo će ovaj pristup biti temelj za daljnji razvoj u narednom periodu. Neki od proizvoda na kojima radimo već jesu ili imaju potencijal postati globalno uspješnima, i omogućiti članovima tima stalan izazov i napredak u osobnom razvoju.

Zlatna bilanca, uručenje nagrade Zlatna bilanca, govor direktora Denisa Sušca. Izvor:Cropix / Autor:Goran Mehkek / CROPIX

Zlatna bilanca dodjeljuje se prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija: pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednici birani su prema tim kriterijima te imaju najvišu ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima. Na ovogodišnjoj 13. dodjeli podijeljeno je 11 Zlatnih bilanci u jednako toliko djelatnosti te šest posebnih nagrada. Čestitke svim dobitnicima!

Naši natječaji za posao su stalno otvoreni. Ako želiš raditi s nama, javi nam se na posao@mono.hr!