Monu dodijeljen Pečat Grada Osijeka
Business | Jasenka Pejaković

Monu dodijeljen Pečat Grada Osijeka

Thursday, Dec 2, 2021 • 2 min read
Javno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju i unaprjeđenju gospodarske i istraživačke djelatnosti dodijeljeno je Monu na svečanosti u povodu Dana grada.

Javno priznanje Pečat Grada Osijeka za izuzetan doprinos u razvoju i unaprjeđenju gospodarske i istraživačke djelatnosti, dodijeljeno je Monu ovoga četvrtka na svečanosti u povodu Dana grada u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Riječ je o priznanju koje Odbor za javna priznanja i Gradsko vijeće svake godine dodjeljuju fizičkim i pravnim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa te unaprjeđenju gospodarstva, znanosti, odgoja, obrazovanja, zdravstva, kulture…

Pečat Grada Osijeka, uručenje priznanja Gradonačelnik Ivan Radić uručuje priznanje tvrtke Mono direktoru Denisu Sušcu.

Doprinos razvoju gospodarstva i istraživanja

U obrazloženju za Mono ističe se kontinuitet dobroga rada koji je tijekom 18 godina postojanja tvrtke ovjenčan brojnim nagradama i priznanjima - pa i u pandemijskoj godini obilježenoj koronavirusom, kada je proglašen najuspješnijim poduzećem u Hrvatskoj te najboljom tvrtkom u djelatnosti informacija i komunikacija.

Nadalje su istaknuti i planovi za budućnost tvrtke, u kojima se Mono vidi jednom od bitnijih hrvatskih tvrtki za razvoj kompleksnih softverskih sustava u nekoliko industrijskih vertikala - s naglaskom na vlastite proizvode, koji koriste napredne tehnologije poput strojnog učenja.

Posebno je prepoznato i aktivno djelovanje Mona u lokalnoj zajednici. Od toga da zapošljava 120 ljudi, da je jedan od incijatora pokretanja udruge Osijek Software City te izgradnje osječkog IT parka u koji prvi useljavamo ovih dana - do uloge (su)organizatora različitih edukacijskih projekata, primarno za školarce i studente, u cilju pobuđivanja interesa mladih za područje IT-a (Maker Faire, Code Club, Code Camp, Digital design academy-DDA)…

Aktivan sudionik lokalne zajednice

“Od samih početaka tvrtka je uključena u okruženje u kojemu radi. Prije nekoliko godina započinje suradnju s akademskom zajednicom na poboljšanju obrazovnih programa, zbog manjka kvalificiranog kadra, dugogodišnjeg gorućeg problema domaće IT industrije. Iz istog razloga, pokreće i vlastiti stipendijski program - primarno za osječke IT studente, kojim budućim mladim programerima uz izdašnu financijsku potporu, praksu i mentorstvo, osigurava i posao nakon fakulteta.”

Uz izvrsne poslovne rezultate prepoznate u domaćim i međunarodnim okvirima, nedvojbeno je da tvrtka Mono ima značajnu ulogu u lokalnoj zajednici kao njezin aktivan sudionik te jedan od ključnih generatora razvoja osječke IT industrije, koja će biti i već zasigurno jest, okosnica budućnosti grada, stoji u zaključku obrazloženja.

Pečat Grada Osijeka, uručenje priznanja Uručenje priznanja na svečanosti u HNK Osijek, svi laureati.

Među javnim priznanjima za 2021. godinu dodijeljeni su još Pečat Grada Osijeka Specijalnoj jedinici policije Osijek te VIS-u Dinamiti, dok je Zlatna plaketa Grb Grada Osijeka pripala Ivanu Vrkiću za životno djelo, a Sandri Lončarić za izuzetan doprinos u području kulture i kazališta. Čestitamo svim dobitnicima!

Želiš raditi s nama? Pogledaj naše natječaje ili pošalji otvorenu zamolbu na posao@mono.hr!