Mono proglašen najboljom malom tvrtkom u regiji
Business | Denis Sušac

Mono proglašen najboljom malom tvrtkom u regiji

Wednesday, Jun 3, 2015 • 1 min read
Mono je, po drugi put u zadnje četiri godine, proglašen najboljom malom tvrtkom u Osječko-baranjskoj županiji i nagrađen priznanjem "Zlatna kuna" koje dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora.

Od osnivanja 2003. godine, Mono bilježi kontinuiran rast poslovnih pokazatelja. Ovogodišnja je nagrada, temeljena na 21 financijsko-ekonomskom kriteriju, indikator da idemo u dobrom smjeru.

Do sada smo za svoje poslovne rezultate osvojili niz priznanja unutar i izvan Hrvatske. Osim Zlatne kune za ostvarene rezultate poslovanja u 2011., 2013. godine bili smo među 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u središnjoj Europi, prema postotku rasta prihoda u posljednjih pet godina po programu Deloitte Technology Fast 50 in Central Europe. U 2014. proglašeni smo nacionalnim šampionima u sklopu prestižnog izbora The European Business Awards za 2014./2015. godinu.

U brojkama to izgleda ovako: ukupni prihod u 2014. godini iznosio je 9,1 milijuna kuna i u odnosu na 2013. godinu veći je za 30%. Čak 7,2 milijuna prihoda bilo je od prodaje u inozemstvu, što je također 30% više u odnosu na 2013. godinu. Ostvarena dobit je u 2014. godini iznosila preko 3,8 milijuna kuna, što u odnosu na 2013. predstavlja rast od skoro 60%.

Nagrada, priznanja i dobri poslovni pokazatelji ipak nisu najvažniji u našoj priči, i nisu ono što nas tjera naprijed. Želimo stvarati proizvode na svjetskom nivou, i ta je strast ono što pokreće sve članove tima. Naš tim developera, testera i dizajnera stalno raste - trenutno nas je okruglo 30 - i u stanju je implementirati vrlo kompleksna softverska rješenja. Naši se proizvodi koriste u medicini, farmaciji, bankarstvu, financijama, energetici, prodaji, upravljanju ljudskim resursima, obrazovanju i državnoj upravi, u više od 100 zemalja svijeta, najvećim dijelom u SAD-u, zapadnoj Europi, Australiji i na Bliskom istoku.

Sanofi, Pfizer, Bayer, Menarini, Adacap, Merck i druge multinacionalne tvrtke koriste eCTD Office, programsko rješenje za upravljanje procesom registracije lijekova. Od ostalih naših proizvoda, posebno smo ponosni na Baasic, novi Software-as-a-Service sustav koji omogućava jednostavniji, brži i modularniji razvoj fleksibilnih i skalabilnih web i mobilnih aplikacija u oblaku. Navedeni sustav mogu koristiti programeri, dizajneri, ali i osobe koje nemaju iskustva u razvoju složenijih aplikacija, no žele što prije realizirati vlastite ideje bez investicije u sve faze razvoja i održavanja.

U predstojećem razdoblju planiramo nastaviti istim tempom. Javite nam se ukoliko imate potrebu za razvojem softverskog rješenja, ili želite surađivati s nama na bilo koji drugi način.