EY Poduzetnik godine: Mono među najboljima
Business | Ivona Cipar

EY Poduzetnik godine: Mono među najboljima

Friday, Mar 17, 2023 • 1 min read
Mono je izabran među sedam najboljih tvrtki na 8. hrvatskom izdanju globalne nagrade EY Poduzetnik godine.

U četvrtak 16. ožujka 2023. godine održana je dodjela prestižne globalne nagrade EY Poduzetnik godine čiji dobitnik predstavlja domaće poduzetništvo na svjetskoj završnici koja će se održati u Monacu. Mono je dobio još jedno vrijedno priznanje uvrštenjem u najuži krug finalista. Pobjedu na 8. hrvatskom izdanju ove velike nagrade prema procjeni žirija odnio je Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING d.o.o. Čestitke cijelom timu!

EY Poduzetnik godine

EY Poduzetnik godine osmu se godinu zaredom održava u Hrvatskoj, a nagrada se dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u Hrvatskoj. Ovaj se globalni program inače održava u više od 60 zemalja diljem svijeta čime se promiče i podržava rad i ulaganje uspješnih poduzetnika te slave njihova postignuća.

U ovogodišnjem izdanju, dobitnika nagrade neovisni žiri odabrao je među 51 prijavljenim poduzetnikom iz 38 uspješnih hrvatskih tvrtki.

Tvrtke kandidati zajedno imaju 3300 zaposlenika, a zajednički prihod u 2021. godini bio je oko 335 milijuna eura. Ovi podaci jasan su pokazatelj njihova impresivna uspjeha, kao i njihova značaja za cijelu državu.

Finalisti EY Poduzetnik godine Izvor fotografija: Ernst & Young Hrvatska

Sedam najuspješnijih

Od 51 ukupno prijavljenih poduzetnika, uz dobitnika, žiri je odabrao i sedam finalista, odnosno sedam najuspješnijih - a među najuspješnijima našao se i Mono.

Najuspješnije tvrtke žiri je odabirao na temelju globalno utvrđenih kriterija za ovu nagradu. Ti se kriteriji, osim, naravno, financijskih pokazatelja, odnose i na dodatne stavke, kao što su sudjelovanje u izgradnji pozitivne poduzetničke kulture na nacionalnoj razini. Iako su financijski pokazatelji jasan znak poduzetničkog uspjeha, kod finalista i pobjednika prepoznato je sudjelovanje u razvoju zajednice i doprinosu društvu na različitim razinama kao značajka koja ih izdvaja.

Denis Sušac i Jasmin Muharemović, Mono Izvor fotografija: Ernst & Young Hrvatska

Upravo to ističe i naš CEO, Denis Sušac, koji je preuzeo ovu nagradu: “Naših 160 ljudi rade više od onoga što samo financijski pokazatelji kažu. Gradimo jednu jaku stručnu zajednicu, mijenjamo obrazovne programe i nadamo se boljemu. To je priča koja traje 20 godina i u nama je još entuzijazma, nadam se da će trajati barem još 20.”

Velika nam je čast biti u društvu najboljih, čestitamo svim dobitnicima, a najviše svim našim kolegama iz Mona!

Izvor videa: Ernst & Young Hrvatska

Želite i vi postati dio naše priče i sudjelovati u rastu zajednice? Pregledajte naše otvorene oglase i pronađite svoje mjesto u Monu.