Zlatna bilanca za najbolju IT tvrtku ponovno Monu
Business | Jasenka Pejaković

Zlatna bilanca za najbolju IT tvrtku ponovno Monu

Thursday, Jun 30, 2022 • 1 min read
Nakon prošlogodišnje pobjede, Monu je i za 2021. godinu pripala Finina nagrada za najbolju hrvatsku tvrtku u djelatnosti informacija i komunikacija.

Nakon lanjske pobjede, Monu je i na ovogodišnjoj dodjeli Finine Zlatne bilance za 2021. godinu pripala nagrada za najbolju hrvatsku tvrtku u djelatnosti informacija i komunikacija.

Na svečanosti dodjele u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u četvrtak, nagradu je preuzeo direktor Denis Sušac.

Zlatna bilanca priznanje je koje Fina svake godine dodjeljuje najuspješnijim hrvatskim tvrtkama prema financijskim pokazateljima poslovanja u prethodnoj godini. Dodjeljuje se u pojedinim djelatnostima i posebnim kategorijama.

Zlatna bilanca 2022, dobitnici po kategorijama

Dobitnici nagrade odabiru se rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u 5 kategorija. U obrazloženju kriterija za ovo priznanje se ističe da novi uspjeh Mona dolazi u godini u kojoj je hrvatski ICT sektor nastavio uzlazni poslovni trend, dosegnuvši ukupni prihod od 38,5 milijardi kuna, te dobit od 4,1 milijardu kuna. Povećan je i broj tvrtki u ovom sektoru, sa 7080 u 2020. na 7660, a među njima Mono ima najbolje pokazatelje profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti koje Fina uzima u obzir za izračun financijskog rejtinga tvrtki i pripadajući redoslijed najboljih.

Ove godine analizirano je više od 140 tisuća poslovnih subjekata, a dodijeljeno je ukupno 17 nagrada. Čestitamo svim dobitnicima, a posebno čestitamo svim našim radnicima koji su ostvarili ovaj uspjeh!

Želiš raditi s nama? Prijavi se na naše natječaje ili pošalji otvorenu zamolbu na posao@mono.hr.